Вебкафе

Во 3 минути на овој пешачки премин минуваат околу 2.500 пешаци

На самозниот пешачки премин Шибуја во Токио, кој е еден од најфреквентните пешачки премини во светски рамки, кога е најголемата гужва, во „шпицот“, минуваат по околу 2500 луѓе за 3 минути.

Шибуја е една од главните туристички атракции на Јапонија. На зграда во близина на преминот дури е направена и платформа за сите кои сакаат да „уживаат“ во глетката.

Advertisements
To Top