Виц: За пред жената

Разгледува маж производи во една продавница за рибарска опрема и влегува еден пар. Мажот и покажува на жената една јадица и вели:
Жено, ваква јадица сакам да ми купиш за подарок.
Сопругата го прашува продавачот:
Колку чини?
1000 денари.
Потоа го прашува мажот:
Не е ли малку скапа драги?
Скапичка е но затоа пак е многу квалитетна.
Сопругата ја плаќа јадицата и излегуваат. Муштеријата кој дотогаш разгледуваше се стрчува по иста таква квалитетна јадица, но продавачот го пречекува со зборовите:
Извинете, јадицата чини 6000 денари. Човекот дојде пред 1 час и остави 5000. Останатите 1000 беа за пред жена му.