Виц: Пијан паѓа од осми


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Мераклија за алкохол, јако напиен, паѓа од тераса од осми кат, но некако преживува.

Се собира народ околу него, сите испаничени случајно што се затекнале тука, го гледаат овој што паднал, а тој полека почнува да станува од земја. Го гледаат со чудење и го прашуваат:

– Што се случи бе, пријателе?!?!

Се врти овој зачуедно, па им вели: – Не знам, јас сега стигнав овде.