Виц: Министер во психијатриска болница


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Оди министерот за здравство во посета на психијатриска болница. Таму се среќава со пациенти, па го прашува еден:

– Како сте задоволни од престојот и третманот во оваа институција?

Пациентот му одговара: – Супер е, многу сум задоволен. Многу се добри овде, сигурно и вас лесно ќе ве излекуваат.

– Ама не, грешка сте, јас сум министер за здравство.

– Ако бе, брат, нема потреба да се срамиш кој си и што си, јас кога ме донесоа бев претседател на држава.