Виц: Глувци во ноќен бар


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Полноќ. Во мал бар има 3 глувчешки дупки.
Од првата излегува француски глушец! Внимателно погледнува дали е тука мачорот, истрчува до барот, пак погледнува, си става чаша вино, ја пие, пак погледнува и се враќа во дупката!
Од втората дупка излегува руски глушец! Погледнува дали е таму мачорот, истрчува до барот, си става една чаша водка, ја пие, повторно погледнува да не доаѓа мачорот и се враќа!
Од третата дупка излегува македонскиот глушец! Погледнува дали е тука мачорот 3 пати, оди до барот, пак погледнува 3 пати, пие 1,2,3,4,5 чаши ракија, погледнува пак и вели:
Ќе го чекам, мамичето негово мачешко!