Први фотки од новиот луксузен модел на Aston Martin


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Aston Martin во соработка со Zagato на големоја спремаат промоцијата на нивниот заеднички луксузена автомобилски лепотан.

Станува збор за моделот Vanquish Zagato Shooting Brake. Автомобилот, барем според фотографиите има прекрасен надворешен дизајн, а особено и импресивна неговата луксузна внатрешност.

Интересна е модерната изведба на внатрешност со кафеава кожа, која потсетува на старите модели. Изгледот е надополнет со стаклен покрив и уникатно решение за багажникот.

Како и со автомобилите Vanquisha Zagato и Zagato Volante, овој модел ќе се изработува само во 99 примероци . Уште поредок ќе биде моделот Speedster со само 28 примероци.

Базата на сите изведби е моторот Vanquish S од 5.9 V12 , што му дава сила на автомобилот од 603 коњски сили.