„Малиов“ наскоро ќе биде највисокиот НБА кошаркар – еве колку е висок


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Доколку не се случи нешто несакано, 231 сантиметар високиот Роберт Боброшки наскоро ќе заигра во NBA, затоа што скаутите на неколку силни екипи веќе му фрлија око. За разлика од повеќето други кошаркари, Роберт е одличен ученик и зборува 4 јазици, англиски, романски, унгарски и италијански.