Кинезите имаат повеќе брзи пруги од цел свет заедно – еве зошто се толку добри во тоа


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Пред само десет години, Кина имаше само една единствена брза железничка пруга долга 30 километри. Денес, една деценија подоцна, Кинезите имаат има повеќе функционални брзи железнички пруги од САД, Јапонија, Франција, Велика Британија и остатокот од светот – заедно! Останатите фасцинантни факти – подолу, на видеото.