Спорт

Владата ќе им помага и ќе ги промовира репрезентативците на нивното настап на Европското првенство

Спортистите се најголемите амбасадори на една земја, па со оглед на тоа Владата на вчерашната седница донесе одлука да се вклучи во промоцијата и организацијата на историскиот настап на Европското Првенство во 2021.

Владата соопшти дека е формирано Кординантивно тело кое ќе има задача да помага на селекторот Игор Ангеловски за што подобар настап.

„Координативното тело има за цел да ја помогне организацијата, комуникацијата и промоцијата на настапот на фудбалската репрезентација на Северна Македонија на ова европско натпреварување“, информираше Владата.

Ќе потсетиме Македонија во групата два натпревари ќе игра во Букурешт, против Австрија и Украина, додека третиот ќе го играме во Амстердам против Холандија.

To Top