Вебкафе

Неверојатната приказна на Пол – човекот кој живее во железни бели дробови

Пол Александар преживеал детска парализа и сега секој ден го поминува во „железни бели дробови“ – направа која го одржува во живот. Пол не само што продолжил да живее, туку неговата приказна е и инспиратвна.

Човекот е упорен во своите соништа и успеал да заврши и правен факултет, затоа што многу сакал да стане адвокат. Најголемата желба на Пол е да не дозволи детската парализа да го победи. Со помош на стапче кое го држел во устата сам си ја има истипкано на компјутер својата автобиографија.

To Top