Виц: Зошто штрковите летаат на југ

Учителката ги прашува учениците:

Кој ќе ми каже зошто штрковите летаат на југ?

Малиот Трпе крева рака. Ајде Трпе кажи, му вели наставничката.

За да можат и црнците да имаат деца, наставничке, затоа штрковите си одат на југ.