Мајтап

Виц: Жена ми оди по митинзи

Телевизиска дебата пред избори. Се јавува Трпе и вели:

– Господа, мене политика ич не ме интересира. Ама жена ми често оди на митинзи во Скопје. Лани беше барем 10 пати на митинзи и што се смени? Ништо! Затоа немам доверба во вас.

– Господине, фала што се јавивте. Ама, што се однесува за довербата – ќе треба да размислите малку за вашата доверба кон жена ви. Ние неколку години никаде сме немале митинзи, па ни во Скопје.

Advertisements
To Top