Виц: В затвор за еден леб


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Си прават двајца затвореници муабет, па едниот го прашува другиот:

– За што си в затвор бе, пријателе?

– Е тоа да видиш чудо пријателе – ме пикнаа в затвор за еден украден леб, а сега овде секој ден ми даваат по еден леб дневно и тоа беспари.