Виц: Трпе во инвалидска количка


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Митре го сретнува Трпе како се движи во инвалидска количка по улица.
Шо направи бе, другар? Што така во количка?
Остај, брат…сообраќајка со колата.
И толку ли се повреди што не можеш да одиш?
Не знам бе другар, стварно не знам…докторот ми вика дека можам, ама адвокатот вика не можам!