Виц: Смртен случај во автобус


Дерби во Англија, Столе против кралевите во Мадрид ↓↓↓


Во градски автобус починува еден патник. Доаѓа полиција, влегува во автобусот и со судско лице прават увид.

Еден од полицајците го прашува човекот кој седел до несреќникот што починал.

Добро, вие бевте веднаш до него, не забележавте ли нешто чудно за да му помогнете на човекот?

Ами, чудно…не забележав ништо чудно…тој цело време ми велеше: Тешко ми е, тешко ми е…ама кому не му е тешко на денешницава.