Виц: Плавуши на час по историја


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Учителка држи час по историја на 20 плавуши. Часот го започнува со едноставно прашање:

– Каде се наоѓа Америка?

Дијана, една од плавушите, крева рака, станува од клупата, оди на карта и ја покажува Америка.

– Браво, седи Дијана. А дали знаете кој ја открил Америка?

Сите останати 19 плавуши во хор:

– Дијана!