Виц: Комплицирано интервју за работа


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Шефот: Имаш 50 цигли во авион…Фрлаш една …колку ти остануваат?

Кандидатот: 49

Шефот: Како во три потези ќе ставиш слон во фрижидер?

Кандидатот: Отворам фрижидерот,го ставам слонот внатре,го затворам фрижидерот.

Шефот: Како во 4 потези ќе ставиш жирафа во фрижидер?

Кандидатот: Отворам фрижидерот,го вадам слонот,ја ставам жирафата,го затворам фрижидерот.

Шефот: Лавот слави роденден,дали сите животни се присутни на забавата?

Кандидатот: Не,жирафата е уште во фрижидерот.

Шефот: Како баба ќе помине река полна со крокодили?

Кандидатот: Лесно,само ќе преплива бидејќи крокодилите се на роденден кај лавот!

Шефот: На крајот,бабата умира…зошто?

Кандидатот: Се удавила…?

Шефот: Грешно! Ја погодила циглата од авионот! Следниот!!!