Виц: Која снаа е подобра

Ги оженил Перо двата сина, па го прашува пријателот:

Перо, брат, ги ожени двата сина, како снаите, ти се погодија? Која е подобра?

Ами, брат, да ти кажам право, таа од помалиот е подобра.

Зошто баш таа?

Ами кога ќе прашам оти не е сметено низ дома, или оти нема ручек зготвено, таа од постариот ми вели: Стари, оди јади гомна, а таа од помалиот: Старо, ај не јади гомна.