Виц: Калуѓерки на исповед


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Дошле неколку калуѓерки на исповед. Првата вика:
Оче, грешев. Го допрев со прст.
Одма оди и стави го прстот во светата вода!
Доаѓа втората:
Оче, грешев. Го фатив со рака.
Ајде и ти, одма стави ја раката во света вода!
Одеднаш една калуѓерка од крајот на редот довикува:
А може јас да ја измијам устата со светата вода, пред оваа пред мене да го измие газот?