Прогноза за првата ноемвриска среда


ТОП викенд: Битка за Манчестер и две дербија во Италија! ↓↓↓


Повторно ведро време, релативно студено наутро, а умерено топло преку ден се очекува во среда. Мало наоблачување ќе има само во северните делови од земјава. Температурата наутро ќе има минимална вредност околу -1°С низ поголем дел од котлините.

Минимално потопло во однос на вторник, највисоката дневна вредност на температурата која ја очекуваме низ поголем дел од котлините ќе има вредност помеѓу 12°С и 16°С, на југот на повардарие околу 18°С, а на повисоките места околу 10°С.

Скопскиот регион очекува генерално сончево време, со мала облачност. Температурата наутро ќе се спушти до -2°С, а преку ден нема да ја надмине вредноста од 16°С.