Виц: Храбрите глувци


Дерби во Англија, Столе против кралевите во Мадрид ↓↓↓


Разговараат три глувчиња. Првото рекло:
Мене кога ми е досадно и нема што да правам, наоѓам некоја стапица за глувци, влегувам и го јадам сирењето без ништо да ми биде.
Тоа не е ништо, рекло второто. Мене кога ми е досадно, земам едно ќесе отров за глувци, си јадам додека пијам пиво и гледам телевизија и ништо не ми се случува.
Третото глувче рекло со чудење:
Браво другари, навистина сте многу сте храбри, јас не можам да се споредувам со вас. Извинете, сега мора да одам, имам договорено, треба да ја онадам мачката!