ВИДЕО: Оставете ги малку сами и ќе видите колку се паметни!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Се што треба е да ги оставите сами да ги решаваат своите проблеми…

Мали се и сметаме дека не знаат ништо, а често се импресионираме од нивните креативни потези. Тоа е само знак дека никогаш нема да сфатиме колку малите дечиња се навистина паметни.

Секако, ако подобро размислиме, сите тие генијални изненадувања со кои не запрепастуваат не се резултат на некое исконско знаење, особено ако детето е премало и за да сфати што му се зборува. Тука е пресудно копирањето. Децата едноставно учат така што набљудуваат, сфаќаат и повторуваат, а колку знаат да бидат паметни, покажува и примерот од видеото.

Затоа, нека не ве зачудува вашето дете, ако кога нема никој во близина, ќе реши да го вклучи паметот и логиката, и да се претвори во вистински генијалец.

Почесто оставајте ги сами да ги решаваат проблемите, па ќе видите колку и да се мали, колку многу знаат и сами да се снаоѓаат!