Мајтап

Виц: Мара се напали

Блажо и Мара, а однеле кравата у другото село, за да оплоде бикот. Бикот рипнал врз крава, и фанал да а кеца, и Мара му вика на Блажо:

Леле Блажо, ја се возбуди!

Ами шо не кажа порано мори, ја зедох пари сал за кравата!

Advertisements
To Top