Виц: Ловџиска приказна


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Двајца ловџии во шумата. Одат тивко по патеката. Одеднаш едниот вика:
Виде ли?
Не! Што?
Зајак истрча десно!
По малку пак:
Виде ли?
А? Не. Што?
Ене, таму имаше лисица!
Продолжуваат да одат и пак оној вика:
Го виде ли?
На другиот му станало непријатно:
Дааа, го видов, го видов!
Вистина? Па зошто тогаш стапна на гомното?