Специјално издание по повод 110 години од брендот – ќе ги има само 20 вакви

Култниот спортски автомобилски бренд Bugatti го одбележува свеото 110-годишно постоење, па по тој повод ќе пушти во оптек лимитирана специјална верзија на моделот Chiron.

Chiron Sport „110 Ans Edition” ќе биде заснован на регуларниот Bugattiju Chiron Sport, а ќе биде достапен исклучиво во „метално сина“ боја, како и со украсни детали во боите на француското знаме.

Слични комбинации на бои ќе има и во внатрешноста на овој специјален Chiron.

Спортските седишта ги следат нијансите на надворешниот изглед на автомобилот, а ќе бидат обложени со кожа и алкантара.