Смртта и животот


Каде ќе биде најинтересно викендов!? ↓↓↓


Правеле муабет смртта и животот за нивната улога и репутација кај луѓето, па животот како демек позитивен лик, ја прашува смртта:

Зошто сите се плашат од тебе?

А смртта подготвено му одговара:

Затоа што ти си пријатна лага, јас сум сурова вистина.