Пандев го постигна историскиот прв гол за Македонија на Европското првенство

По голот за водство на Австрија, Македонија брзо дојде до изедначување! И тоа преку Гранде Горан! Одиме момци со ваква игра можеме до позитивен резултатСекако, треба да се напомене дека ова е историски момент и прв гол на Македонија на едно ЕП.