Нобел

Од злато и дијаманти до јагнешка кожа – овие се најскапите слушалки на светот

Слушалките „Focal Utopia by Tournaire“ нудат извонреден звук, а нивната цена е неверојатни 110.000 евра.

Од копанијата „Фокал“ тврдат дека им биле потребни дури 35 години за да развијат таков аудио звук и дизајн, што е употребен за овие слушалки.

Овие слушалки се збогатени со 18 каратно злато и 6,5 каратни дијаманти, како и премиум јагнешка кожа и карбонски влакна.

To Top