Македонија нека спрема нова сала: Бурческа е победничка комбинација за Евровизија


ТОП викенд: Битка за Манчестер и две дербија во Италија! ↓↓↓


Македонската радио и телевизија одлучи интерпретаторката Јана Бурческа да нè преставува на Избор за песна на Евровизија во Киев, следната година.

Од МРТВ велат дека имајќи го предвид фактот дека според правилата на ЕБУ, секој национален радиодифузер има целосно право и слобода на избор на форматот низ кој се одлучува актуелниот национален претставник и заради тоа, МРТ реши на овој престижен и реномиран музички натпревар, честа за претставување на јавниот национален радиодифузен сервис и Македонија да ѝ се довери на Бурческа.