Вебкафе

Роден е новиот Павароти: Фраеров ептен јако ја „кине“ Nessun Dorma

Бразилецот Дави Оливеира, кој во Сиднеј работи како градежен работник, има амбиција да стане оперски пејач, поради што и дошол во Австралија.

Тој сака да го школува својот глас и сериозно да и се посвети на уметничката кариера.

Дави планира да се запише на Музичкиот конзерваториум во Сиднеј, а додека ја оствари оваа цел нашол работа во градежниот сектор.

Тој стана планетарно познат откако неговиот колега Патрик Китинг објави видео снимка на која Дави пее арија од операта „Турандот“ на Пучини.

To Top