Навивачите на Паок одново го користат фудбалот за да провоцираат – до кога ќе мешаат политика во спортот? (ВИДЕО)


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Вчера Паок играше против Ајакс во квалификациите за Лигата на шампионите и тој натпревар заврши без победник 2:2.

На овој натпревар како и често пати претходно навивачите на Паок испраќаа провокации. На нивната трибина стоеше транспарент на кој пишуваше: „Македонија е една и единствена и таа е овде“.

Освен транспарентот во текот на натпреварот можеа да се слушнат и навредливи слогани против Македонија и Македонците.

https://twitter.com/SwypeSports/status/1158805849571287041