Авто мото

Машина со 6х6: Новиот ѕвер од Mercedes

Добро, сите обожаватели и автомобилски експерти очекуваа дека гигантот Mercedes ќе понуди нешто навистина исклучително, но никој не очекуваше луксуз од ваков формат.

Новиот луксузен камионет на Mercedes е наречен Exy Monster X Concept, кој навистина изгледа импозантно. Името во целост му одговара . Каросеријата од карбон сигурно ќе ја вивне цената во небо.

Луксузниот камионет има 258 коњски сили со 550 Nm,колку што добива од 3.0 6V дизел моторот. За сега нема најава кога ќе биде испорачан првиот примерок од лентата , ниту пак цената по која ќе се продава.

Advertisements
To Top