Македонецот Даниел Стефановски со нокаут за 101 секунда стана светски шампион во К-1 (ВИДЕО)

Во Букурешт, Романија нашиот интернационален борач, Даниел Стефановски за 101 секунда успеа да го нокаутира домаќинот, Аделин Михаила во меѓусебната битка.

Имено, Македонецот со овој потег направи одличен подем и успеа да стане светски првак во К-1 на суперкомбат.

Накратко во продолжение, видете како тој успеа да го оствари својот, но и за Македонија голем успех.