Кој би можел да му избега на овој полициски „ѕвер“?


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Полициската верзија на ионака бесно моќниот BMW i8 е автомобил со футуристички дизајн и перформанси.

Секоја година AC Schnitzer претставува полициско возило како дел од кампањата „Tune It! Safe!“ со која се промовира сигурен и легален „тјунинг“. Оваа година познатиот „тјунер“ се реши за BMW и неговиот i8 автомобил , кој навистина беше тешко да се замисли како полициско возило.

За да се долови футуристичкиот изглед хибридот на BMW изгуби 20 мм во височина, а доби и нови 21-инчни тркала. Поради заштеда во маса, полицискиот i8 е дури и поагилен од оригиналот.

Први можеа да го видат учесниците на Essen Motor Show, а потоа ќе се најде и на други настани, па можеби еден ден и на патиштата.