Истите луѓе, на истите места пред 40 години и денес – погледнете ги разликите


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Во ’70-те, ’80-те и ’90-те години од минатиот век, фотографот Крис Порш во период од 40 години се шеташе и фотографираше низ градот Петербороу, во Кембриџшир , Велика Британија, при што направи фотографии од стотици неверојатни знаци, луѓе и нивното опкружување.

15-11-fotografii-nekogas-i-denes1

Денес, 40 години подоцна, Порш се впуштил во потрага по истите луѓе, за да ги фотографира на истото место како и пред неколку децении. Оваа негова мисија резултираше со прекрасни средби и речиси идентични пози како и пред многу години. Сите фотографии тој ги обедини во една книга со наслов Reunions, со текст од писателот Џо Рилеви, кој ги раскажува животите на луѓето низ фотографиите.

15-11-fotografii-nekogas-i-denes2 15-11-fotografii-nekogas-i-denes3 15-11-fotografii-nekogas-i-denes4 15-11-fotografii-nekogas-i-denes5 15-11-fotografii-nekogas-i-denes6 15-11-fotografii-nekogas-i-denes7 15-11-fotografii-nekogas-i-denes8 15-11-fotografii-nekogas-i-denes9 15-11-fotografii-nekogas-i-denes10 15-11-fotografii-nekogas-i-denes11 15-11-fotografii-nekogas-i-denes12 15-11-fotografii-nekogas-i-denes13

15-11-fotografii-nekogas-i-denes