Славни

Гал Гадот снимила порно со својот полубрат? Не, приказната е уште полуда!

Интернетот е веќе некое време преполн со порничи во кои главни улоги се некои од најпознатите актери и пејачи на денешницата. Единствен проблем? Се работи за прилично уверливи лаги.

Еден од подобрите е оној во кој мега популарната Гал Гадот е со својот полубрат. Секако, секој со четвртина мозок би сфатил дека тука не е нешто во ред., бидејќи не се работи за нејзиното тело, а и лицето е малку сумливо.

Имено, некој релативно уверливо го ставил нејзиното лице на лицето од актерката во тоа порно.

Станува збор за видео кое е направен со помош на алгоритам, а ваквите видеа ги нарекуваат „deepfakes“. Иако на прв поглед делува уверливо секој кој детално ќе го проучи видеото, многу брзо ќе сфати дека станува збор за лага.

За почеток може да ги погледнете разликите помеѓу ефектите користени во филм со буџет о 200 миллиони и бесплатна
апликација која многу луѓе ја користат.

Редит е преполн со вакви видеа, а овој вид бизарно порно, со лажни порно слики, станува се популарно.

И додека ова се дели во јавноста како смеа, некои сметаат дека е прекршување на правата. Авторите на видеата пак сметаат дека секоја технологија може да се користи во позитивни и негативни работи.

Сепак, работите не се толку едноставни и некои сметаат дека јавноста мора да биде запознена со едноставноста за креирање лажно порно видео.

To Top