Научна реалност

Францускиот нобеловец Монтање тврди: Ковид-19 е дело на човечка рака

Францускиот добитник на Нобелова награда за медицина, Лук Монтање, тврди дека вирусот Ковид 19 е дело на човечка рака.

Тој претпоставува дека се случила грешка кога научниците трагале по вакцина за вирусот на СИДА.

Монтање, кој се прослави со пронаоѓање на вирусот на сидата, за денешни „Вечерње новости“ вели дека знае што зборува и го образложува својот став.

„Се тргнало од познат вирус кај лилјаците, на кој се интервенирало за да се „хуманизира“. Во тој момент веројатно се случила грешка или се протекло од лабораторија. Добиле нешто спротивно од она што го барале“, вели Монтање.

На парашање на весникот, по што трагале научниците кога дошло до грешка, Монтање вели:

„Тоа не знам. Можеби вакцина. Не против корона, туку против СИДА“.

To Top