Флорентино Перез тврди: Проектот „Суперлига“ не е мртов – Јувентус и Милан не го напуштиле истиот

Претседателот на Суперлигата, Флорентино Перез настојува дека проктот воопшто не е пропаднат, како што се обидуваат да прикажат противниците.

Веќе 10 клуба објавија по една или друга форма дека го прекинуваат учеството во Суперлигата, уште пред таа да започне.

И додека 8-те клуба децидно потврдија дека заминуваат од Суперлигата, од Милан и Јувентус испратија соопштение дека ќе ја следат желбата на фановите.

„Јувентус и Милан не ја напуштиле Суперлигата. Барса сè уште размислува. Можеби можеме да го промениме малку форматот, да влезат клубовите од Топ 4 во Англија, Топ 4 во Шпанија итн. Најважно е големите клубови да играат меѓу себе, за фановите да уживаат во фудбалот. Клубовите кои го основавме овој проект, сè уште веруваме во него, тој не е мртов“, изјави Перез.