Славни

Дали е можно да е олку глупав: Овој е министер за правда на Белгија и потпретседател на владата

Белгискиот министерот за правда и потпретседател на владата, Коен Гинс, посетил една кројачница во Вијгмал, каде волонтерите доброволно изработиле 35.000 заштитни маски од ткаенина за да ѝ помогнат на државата во борбата со коронавирусот.

Но, изгледа дека Гинс досега нема ставено маска, а за тоа колку треба да си паметен за да видиш како тие околу тебе ја носат, еве, не знаеме што да, речеме.

„Дами и господа, белгискиот потпретседател на владата”, напишал Бас Тоемен покрај снимката која досега ја погледнале повеќе од 4,3 милиони луѓе.

„Во сите земји е исто, најбескорисни се оние кои владеат со земјата”, „Политичарите во Белгија се полоши и од оние во Шпанија. Неверојатно”, коментирале корисниците на Твитер.

Advertisements
To Top