Дајте му стипендија: Малиот го спаси кошаркарскиот натпревар

На кошаркарскиот натпревар помеѓу колеџите Фресно Стејт и Боис Стејт, топката во еден момент заглави под часовникот кој го мери времето за шут во еден напад.

И додека никој од кошаркарските џинови не успеваше да ја симне топката, на помош се најде малото момче кое испадна инстант херој и ги доби своите секунди и на националната телевизија.

Коментаторите на шега коментираа „дајте му стипендија“.