Екстра

„Арапските газели“: Женска елита која „бичи“ со скапи и брзи автомобили

„Арапските газели“ се вистинска атракција на социјалните мрежи. Станува збор за елитна група богати жени кои уживаат во возењето и провоцирањето со скапи и брзи автомобили, чиј Инстаграм профил е актуелен хит.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

Околу 80 жени од 17 нации се дел од овој исклучителен женски клуб на љубители на супер автомобили.

Овие дами веруваат дека скапите супер автомобили не се наменети само за посилниот пол мажите. Основач на овој клуб е Ханан Мазоузо Собати која претходно посетила состанок на машки клуб љубители на суперавтомобили.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

Таа потоа заедно со својата сосетка на тркачка патека го организирала првиот настан, останатото е веќе историја.

Брзо потоа се повеќе на жени се приклучиле на клубот за потоа тие да започнат да парадираат низ градовите со своите сакани суперавтомобили.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

Собати раскажала дека кога таа заедно со уште пет други членки на клубот тргнале да го тестираат новиот Ферари Калифорнија Т од 200.000 долари , продавачот бил пресреќен бидејќи веднаш добил две порачки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

 

View this post on Instagram

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

rflow:hidden; padding:8px 0 7px; text-align:center; text-overflow:ellipsis; white-space:nowrap;”>A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

Advertisements
To Top