Алонсо од Челзи: „Јас сум против расизмот, но нема веќе да клечам за тоа„


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Играчот на Челзи, Маркос Алонсо престана да клечи пред натпревар бидејќи смета дека тоа полека ја губи силата против расизмот.

Алонсо смета дека е многу подобро да стои и со рака да покажува на натписот „Не за расизмот“.

Пред почетокот на сезоната во Премиер лигата играчите на сите 20 клуба одлучија да продолжат да клечат пред натпревар како симбоил во борбата против расизмот.

„Се противам на расизамот и било каква форма на дискриминација, но попрво би покажал на знакот на кој пишува: „Нема место за расизмот“, како што прават фудбалери и други спортисти во разни земји. Да бидам јасен. Се противам на расизмот и ги почитувам сите. Дали мојата одлука да не клечам има врска со политика? Не знам, само сметам дека е подобро на друг начин да реагирам. Тоа е мојот начин на изразување на став“, изјави Алонсо.