Заборавени олимписки спортови кои нема да ги гледаме во Рио


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Со текот на годините и изданијата на летните Олимписки игри, некои спортови кои своевремено беа дел од олимписките натпревари, во меѓувреме исчезнаа и беа заменети со други. Затоа, во галеријата подолу, ве потсетуваме на низа олимписки спортови кои веќе се дел од олимписката историја и нема да ги гледаме во Рио.

4.8.olimpiski-vlecenje-jaze

Влечење јаже

4.8.olimpiski-kacuvanje-jaze

Качување на јаже

4.8.olimpiski-krevanie-tovar-edna-raka

Кревање товар со една рака

4.8.olimpiski-let-so-balon

Летање со балон

4.8.olimpiski-gagjanje-glineni-gulabi

Гаѓање глинени гулаби

4.8.olimpiski-velosipedizam-tandem

Велосипедски тандем

4.8.olimpiski-solo_sinhornizirano_plivanje

Соло синхронизирано пливање

4.8.olimpiski-roller_hokej

Ролер хокеј