Во Сиднеј ваков аздис не е дозволен – ќе му го одземат скапиот Ферари

Видеото покажува бело Ферари кое го изведува т.н. прегорување на улиците на Сиднеј, како дел од собирот на сопственици на спортски автомобили. На видеото јасно се гледаат автомобилот и регистарските таблички, па полицијата немала тешка работа во откривањето и лоцирањето на сопственикот.

Според тамошните медиуми, сопственикот на Ферари бил повикан на разговор во полицијата, а против него ќе бидат поднесени голем број прекршочни пријави. Со оглед на жестоките критики од властите, расположениот возач може да претрпи посериозни последици и се поверојатно е дека неговиот скап автомобил ќе му биде одземен.