Виц: Вратоврска за сопругот

Влегува една госпоѓа во бутик за вратоврски:

– Добар ден, може да ми понудите вратоврска, сакам да му подарам една на мојот сопруг.

– Може, нема проблем. Каква боја сакате да биде?

– Пааа…некоја што ќе му ги истакнува неговите очи.

– Секоја вратоврска му ги истакнува очите на секој маж. Сè што треба да направите е посилно да ја стегнете и да повлечете јако.