Мајтап

Виц: Сопругот и швалерот

Се враќа мажот од службено патување и затекнува непознат маж на терасата сосема гол: Кој е овој гол маж на терасата? ја прашува мажот жената.

Ааа, овој ли. Тоа е љубовникот на сосетката, но нејзиниот маж се вратил и сега се крие кај нас.

Излегувај веднаш, и наредува мажот на својата жена.

Жената излегува и кога мажот останува сам со швалерот налутено му вели: А ти, да спиеше со жена ми ќе ти простев некако, но штом спиеш со мојата љубовница сега ќе ти удрам здрав ќотек.

To Top