Виц: Швалерот на тераса


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Се враќа мажот од службено патување и затекнува непознат маж на терасата сосема гол:
Кој е овој гол маж на терасата? ја прашува мажот жената.
Ааа, овој ли. Тоа е љубовникот на сосетката. Нејзиниот маж се вратил и сега се крие кај нас.
Излегувај веднаш, и наредува мажот на својата жена.
Жената излегува и кога мажот останува сам со швалерот налутено му вели:
А ти, да спиеше со жена ми ќе ти простев некако, но штом спиеш со мојата љубовница сега ќе ти удрам здрав ќотек.