Виц: Попот и магарето

Се вози попот со кола и наидува на мртво магаре на патот.Се јавува во полиција:
— Се јавува попот Мите.Има едно мртво магаре на патот па се јавувам да го одстраните некој да не се истумба.
Полицаецот,сакајки да се нашали,му вели:
— Попе,молитва дали го отпеавте на магарето?
Попот на тоа одговара:
— Не сум,сега ќе го отпејам,туку прво сакав на роднините да им јавам.