Мајтап

Виц: Пијаниот Трпе и полицаецот

Сообраќаен полицаец застанува колона од неколку возила и почнува со ред „да тресе“. Му оди Трпе на полицаецот, дрво пијан, па му вели:

Дај да дувам!

Полицаецот му вели:

Бегај назад, чекај си го редот.

Каков ред, бе?! Сакам одма да дувам!

А бе, оди врати си се во редот и чекај таму!

Нема шанси! Сакам сместа да дувам!

Добро, ајде дувај, вели полицаецот и му дава дрегер.

Дува Трпе и алкотестерот покажува пет промили алкохол во крвта.

Пет промили – ти отиде возачката, му вели цајканот.

Аха, отиде, радувај се. Пешки сум јас, му вели Трпе.

To Top