Виц: Новата девојка

Ја носи внукот својата девојка кај дедо му да го запознае со неа:

Добар ден, дедо. Запознај се со Ивана, таа е мојата девојка.

Не е за тебе, заслужуваш подобро.

Аман бе, дедо, биди малку пристоен, срамота е така да зборуваш пред неа.

Не ти велам тебе, говедо, неа и велам!